Sportvoedingsadvies

Goede voedingsgewoonten helpen je als sporter om harder te kunnen trainen, sneller te herstellen en effectiever te trainen met minder risico op vermoeidheid, ziekten en blessures.

Omdat elke persoon én elke sport anders is bestaat er geen algemeen sportvoedingsadvies. Sûnens geeft sporters adviezen op maat waarbij de persoonlijke energie- en voedingsstoffen behoefte worden bepaald. In de begeleiding stelt Sûnens voedingsschema’s op waarbij rekening wordt gehouden met de persoonlijke doelen en voorkeuren.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw doelen en mogelijkheden. Er wordt gevraagd of je een aantal dagen voorafgaand aan het intakegesprek een voedings- en beweegdagboek gaat bijhouden. 

In het intakegesprek worden gegevens verzamelt over je voedingsgewoonten, trainingsschema’s, wedstrijdschema’s en je doel(en). Ook worden er vragen gesteld over je gezondheid zoals je medische geschiedenis, blessures, klachten, en medicatiegebruik. Je lichaamssamenstelling wordt meestal bepaald door middel van de bio impedantie weegschaal.

Op basis van al deze informatie wordt er een persoonlijk sportvoedingsadvies voor je gemaakt dat een aantal dagen later wordt besproken. Dit advies bestaat uit het bespreken van de berekende energiebehoefte en uitleg van de gemaakte voedingsschema’s, 1 voor de trainingsdag en 1 voor de niet trainingsdag.

De kosten voor dit uitgebreide sportvoedingsadvies bedraagt € 125,- Indien je aanvullend verzekerd bent, wordt meestal het grootste gedeelte vergoed door je zorgverzekering.

Vervolgconsulten
Wil je na het uitgebreide sportvoedingsadvies nogmaals een afspraak maken voor een vervolgconsult, dan is dat altijd mogelijk. Er wordt dan gewogen en gekeken of alle doelen nog haalbaar zijn.

Wat kan Sûnens nog meer bieden?
Energiebehoefte bepaling.
Koolhydraatbehoefte bepaling.
Eiwit- en aminozuurbehoefte bepaling voor training en toename van spiermassa.
Vochtbehoefte bepaling.
Individuele adviezen voor vocht- en voedingsinname rondom inspanningen voor, tijdens en na trainingen en wedstrijden.
Vitaminen en mineralen behoefte bepalen en adviseren in suppletie.
Advies over sportvoedingsmiddelen zoals eiwitshakes, repen, dranken en gels.
Hulp bij het stellen van gezonde en haalbare doelen voor gewichts- of lichaamssamenstelling.
Speciale omstandigheden; op hoogte trainen, of hete/koude klimaten.