Werkwijze

We starten met een telefonisch kennismakingsgesprek. Als je na de telefonische kennismaking hebt besloten om een traject te starten dan maken we een afspraak voor een intakegesprek. Thuis ga je eerst zelf 3 dagen een voedingsdagboek bijhouden.

Tijdens dit intakegesprek bespreken we o.a. het voedingsdagboek en we bekijken je eetgewoonten. Ook ga ik je lengte en gewicht noteren. Het gewicht wordt gemeten op een weegschaal waarbij ook het vetpercentage kan worden vastgesteld, de spiermassa en de BMI (Body Mass Index). Er wordt een persoonlijk voedingsschema voor je gemaakt d.m.v. normale voeding zonder shakes, pillen of maaltijdvervangers. Met dit schema wordt duidelijk wat je het beste kunt eten en drinken, en welke hoeveelheden.

Na deze intake, het meten en het wegen gaan we samen kijken naar realistische en haalbare doelen. Je eigen betrokkenheid is hierbij van groot belang. Het effect van de begeleiding hangt mede af van jouw motivatie om te werken aan gedragsveranderingen.  Hierbij ga ik je uiteraard helpen en je ondersteunen om de juiste voedings-/en leefstijlaanpassingen aan te leren. Je krijgt hierbij ook hulp van het GCN werkboek.